Forsiden

Den første samtale


Mange har skullet tage tilløb et stykke tid før en psykolog kontaktes første gang. Man kan være i tvivl om, hvorvidt ens problemstilling er alvorlig nok eller egnet til at arbejde med psykoterapeutisk. Eller det kan være det er første gang man skal fortælle en anden om ens mest hemmelige og private tanker og følelser, som man kan føle skam over at have. Endelig er det meget naturligt at være spændt og nervøs når man skal i gang med noget nyt og ukendt.

Derfor kan det være godt at vide, at den første samtale er orienterende. Formålet med den første samtale er at få afklaret indholdet og omfanget af din problemstilling, herunder hvad der kan have været udløsende. Jeg vil også interessere mig for din personlige udviklingshistorie. Udfra din beskrivelse af dig selv og din problemstilling vil jeg vurdere, hvilken form for behandling der vil være relevant. Herefter vil der kunne indgås en fælles aftale om et behandlingsforløb. Dette kan enten ske i slutningen af samtalen eller efter at du måske har tænkt over det nogle dage.

Det kan også være godt at vide, at vi som psykologer og medlemmer af Dansk psykologforening har tavshedspligt. Dette betyder, at vi hverken må videregive, hvad der bliver betroet eller hvem, der betror sig.

Forside
Psykologerne
Psykoterapi
Den første samtale
Priser
Tilbud til professionelle
Kontakt
Besøg deres hjemmeside
Rømersgade 11, 1. sal | København K | 5059 9780 | lone@kretzschmar.dk